ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΥΡΟΛΟΦΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΥΡΡΙΝΙΩΤΩΝ ‘’ΤΟ ΚΟΤΣΑΚΙ’’

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ. Σ.

 

Πληροφορηθήκαμε σήμερα πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του 2ου ανταμώματος μας και ενώ χόρευε το χορευτικό τμήμα του ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΥΡΟΛΟΦΟΥ ακούστηκαν από τουλάχιστον 2 άτομα απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί σε βάρος του Μαυρολόφου. Τα άτομα αυτά δεν έχουν εντοπιστεί και δεν γνωρίζουμε αν είναι μέλη μας, κάτοικοι του χωριού, καταγόμενοι από το χωριό ή κάτοικοι άλλων χωριών που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μας. Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρούμε και δική μας προσβολή το γεγονός.

Το να ζητήσουμε απλά συγνώμη από το σύλλογο του Μαυρολόφου  ίσως να θεωρηθεί λίγο καθώς και συμβιβασμός, συγκάλυψη ή και κλείσιμο του θέματος. Δηλώνουμε όμως πως προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα συγκεκριμένα άτομα και αν αυτό συμβεί και διαπιστωθεί πως είναι μέλη του συλλόγου μας θα διαγραφούν γιατί δεν έχουν καμιά θέση ανάμεσα μας και δεν μπορεί να εκφραζόμαστε και να αντιπροσωπευόμαστε από τον ίδιο σύλλογο.

Θεωρούμε πως ο σύλλογος του Μαυρολόφου, όπως και ο δικός μας, αποτελούν πρώτα από όλα εστίες πολιτισμού και δημοκρατίας. Διασώζουν τη παράδοση, τις μνήμες, τη λαογραφία και την ιστορία του κάθε χωριού τη στιγμή που κανένας άλλος φορέας δημόσιος ή ιδιωτικός δεν το κάνει. Πράξεις σαν τη συγκεκριμένη δεν τους αξίζουν.

Ακόμα πιστεύουμε πως ο ελληνισμός στα δύσκολα χρόνια της μακραίωνης σκλαβιάς υιοθέτησε μορφές επιβίωσης που μόνο οι ανιστόρητοι αγνοούν και μόνο οι μικρόμυαλοι δεν μπορούν να κατανοήσουν. Σε κάθε περίπτωση η διάσωση με αυτούς τους τρόπους της θρησκείας και της εθνικότητας αποτελεί τιμή.

Ευχαριστούμε  το ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΥΡΟΛΟΦΟΥ που για δεύτερη συνεχή χρονιά μας τιμά και μας στηρίζει με τη παρουσία του ομορφαίνοντας την εκδήλωσή μας.

Το γεγονός πως από τόσους συλλόγους της περιοχής και της χώρας επιλέγουμε να είναι δίπλα μας για δεύτερη χρονιά φανερώνει όχι μόνο την εκτίμηση μας αλλά και το ότι είναι δικοί μας άνθρωποι.

 

Μυρρίνη 2 Αυγούστου 2016

 

Το Δ.Σ. του συλλόγου

Ο πρόεδρος                                          Ο αντιπρόεδρος

Βούλτσιος Αθανάσιος                         Τσέλιος Ιορδάνης

 

 

Ο γραμματέας                                     Ο ταμίας

Κόπανος Δημήτρης                             Γαλάτας Χρήστος

 

 

Το μέλος

Νασιούλη Ευαγγελία