Χαιρετισμός

Και να λοιπόν, μετά από πολλά όνειρα, ελπίδες, κόπους και βάσανα, ο σύλλογός μας ιδρύθηκε και η ιστοσελίδα μας αρχίζει να λειτουργεί.

Η δημιουργία της, από τον καιρό ακόμη που συντασσόταν το καταστατικό του συλλόγου, κρίθηκε απαραίτητη και συμπεριλήφθηκε σε αυτό. Η ανάγκη αυτή προκύπτει από το γεγονός, ότι τα μέλη του συλλόγου, δεν έχουν κοινό τόπο κατοικίας, με αποτέλεσμα η επικοινωνία να δυσκολεύει.

Οι απόψεις σας, οι προτάσεις σας, οι παρατηρήσεις σας, είναι όχι μόνο καλοδεχούμενες, αλλά και απαραίτητες. Σας προσκαλούμε να τις υποβάλλεται στη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας. Μπορείτε να απευθύνεστε και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στα τηλέφωνά τους. Καλό είναι, να επισκέπτεστε τακτικά την ιστοσελίδα, ώστε να ενημερώνεστε για τα του συλλόγου.

Αυτό τον καιρό εστιάζουμε στην οργάνωση του 1ου ανταμώματος στις 25 και  26 Ιουλίου. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι το θέμα της έδρας του συλλόγου. Το κτήριο του σχολείου που μας παραχώρησε ο Δήμος της Νέας Ζίχνης, χρειάζεται, για να ξαναγίνει λειτουργικό, εργασίες, το κόστος των οποίων ο σύλλογός μας αδυνατεί να αναλάβει. Άσχετα με το αν το σχολείο θα είναι ή όχι η έδρα μας, η σωτηρία του κρίνεται απαραίτητη και θα επιδιωχθεί.

Όλο αυτό τον καιρό που παλεύουμε να φτιάξουμε το σύλλογο, ήρθαμε σε επαφή με ανθρώπους που κατάγονται από τη Μυρρίνη, κατοικούντες και μη στο χωριό, πολλοί από τους οποίους μας ξάφνιασαν ευχάριστα με τον τρόπο σκέψης και τις απόψεις τους. ‘Εχοντας ξεπεράσει στο λίγο διάστημα από την ίδρυση τα εκατό μέλη, είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε ανθρώπους που είδαν και κατάλαβαν που οδηγούν οι φατρίες και οι τακτικές του παρελθόντος και ανέπτυξαν μια νέα φιλοσοφία.

Συνεργαζόμενοι μαζί τους, είμαστε σίγουροι, πως θα πετύχουμε πολλά πράγματα, δουλεύοντας, ίσως αργά, αλλά σταθερά.

Γίνεται μία σοβαρή, οργανωμένη και μελετημένη προσπάθεια, για να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν και πρώτα-πρώτα τις σχέσεις μας. Η απαξίωση, τόσο του χωριού όσο και των ανθρώπων του, από εμάς τους ίδιους, πρέπει να σταματήσει.

Ως Διοικητικό συμβούλιο, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πείσμα και υπομονή, συνεργαζόμενοι με όλους, χωρίς να επηρεαζόμαστε από κανέναν. Κατευθυνόμαστε μόνο από το καταστατικό και το συμφέρον του συλλόγου, όπως αυτό το ορίζουν οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης.

Ζητάμε από όλους να συστρατευτείτε μαζί μας. Είμαστε από καταγωγής λίγοι για να έχουμε την πολυτέλεια να αδιαφορήσουμε ή να βρούμε δικαιολογίες για να απορρίψουμε κάποιους.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Βούλτσιος Σάκης